28 augustus 2009

Kokend-water-kraan sterk in opmars bij de Nederlandse consument

Quooker heeft afgelopen week de 100.000e kokend-water-kraan verkocht in Nederland. In 1 op de 10 verkochte keukens is momenteel een Quooker aanwezig. Deze extra kraan levert kant en klaar kokend water -100°C - met één draai aan de knop. De Quooker bespaart de consument tijd, ruimte, water, energie en is tevens 100% veilig. In de afgelopen jaren heeft Quooker haar afzet in Nederland explosief zien stijgen. Bij veel consumenten is de Quooker de 6e accessoire in de keuken geworden, naast de afzuigkap, kookplaat, combimagnetron, vaatwasser en vriezer.

De Quooker
Voor honderdduizenden gebruikers is de Quooker inmiddels een onmisbare hulp in de keuken. Kraan op het aanrecht, reservoir in het keukenkastje. Bij het bereiden van thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten wordt veel tijd bespaard. Apart water koken is immers overbodig. De Quooker is veilig. Hij staat vast op het werkblad, heeft een kindveilige bedieningsknop en is dubbelwandig. De waterstraal is niet massief, maar bestaat uit druppeltjes, waardoor de hand teruggetrokken is voordat je je verbrandt. Daarnaast is het zuinig: men tapt de juiste hoeveelheid water af. De Quooker COMBI is aangesloten op de Quooker én de mengkraan waardoor er ook direct warm water is. De Quooker is verkrijgbaar in vier kraanmodellen, vele finishes en verkrijgbaar bij keukenspeciaalzaken.

Historie
In de jaren 70 is ir. Henri Peteri, Nederlands natuurkundige, begonnen met de ontwikkeling van de Quooker. Naast instant soepen - start jaren 70 - zou er ook instant kokend water moeten zijn, vond Henri Peteri. ‘Opeens zag ik het voor me. Toen ik het bedacht werd ik helemaal warm van binnen en het idee liet me niet meer los… Ik zou een kraan gaan maken waar kokend water uit kwam!’, aldus Peteri. Na een moeizame start is zoon Niels in 1985 samen met zijn vader het concept verder gaan ontwikkelen en werd de Quooker een feit. In 1992 werd de eerste Quooker Basic geïntroduceerd, de eerste van de huidige succesvolle kranenreeks. Met de komst van zoon Walter in 1993 kwam het project commercieel van de grond. De export van Quooker kwam in 2004 opgang. Vanaf dat moment is Quooker hard gegroeid, zowel in Nederland als in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen en Zweden. Het bedrijf telt momenteel 60 medewerkers.

QUOOKER SUPPORT

MAIL ONS
pers@quooker.nl
BEL ONS
0180 420488