01 augustus 2009

Quooker sterk in economisch zware tijden


Quooker, bedenker en marktleider van kokend-water-kranen, groeit stevig door ondanks de huidige economische crisis. Met een omzetgroei van 15 %, tegenover een omzetdaling van -25% in de keukenbranche, en een expansie naar 3 nieuwe Europese landen sluit Quooker, volgens traditie, het jaar met succes af.  
Quooker zit met een omzetgroei van 15%  (tov 2008) stevig in de lift. Terwijl de keukenbranche een tegenovergestelde werking laat zien en ca. 30 % minder heeft omgezet in 2009. Sinds 2004 is het Nederlandse bedrijf Quooker actief op de Internationale markt. Zowel in België, Duitsland, Engeland, Noorwegen als in Denemarken. In 2009 is de export verder uitgebreid naar Zweden, Zwitserland en Frankrijk.
Onlangs is Quooker door Ernst & Young verkozen tot Entrepreneur of the Year 2009 in de categorie Accelerating.  

Business structuur
Quooker ontwikkelt en produceert de kokend-water-kraan in huis. De distributie in het buitenland gaat via veelal eigen vestigingen en een aantal dealeragentschappen. Alle landen worden vanuit het hoofdkantoor in Ridderkerk, waar tevens de productielocatie is, aangestuurd. Het bedrijf telt momenteel 70 medewerkers.

Kracht
Quooker is een oer Hollands bedrijf met een sterk innovatief karakter. Het product is ontstaan, 30 jaar geleden, vanuit de gedachte dat men instant soep pas echt instant kan maken als er ook instant kokend water voorhanden is. Vanaf dat moment is er begonnen met het ontwikkelen van een vacuümgeïsoleerd reservoir. Deze levert tegen minimaal energieverbruik direct kokend water. In de afgelopen jaren heeft het assortiment zich uitgebreid tot 3 soorten reservoirs, meerdere kraanmodellen en vele finishes. De in 2006 geïntroduceerde COMBI waarbij zowel warm als kokend water geleverd word, is de zuinigste warmwatervoorziening in de wereld. Begin 2010 gaat  Quooker haar jongste innovatie op de markt brengen: de TWINTAPS. Een Quooker en mengkraan in hetzelfde design. Inmiddels wordt in 1 op de 10 nieuw gekochte keukens in Nederland een kokend-water-kraan geplaatst.

Terug naar het overzicht